Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Υλικά 

300-500 γρ. μανιτάρια φρέσκα 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κ.σ.Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" σ'ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Προσθέτετε τον μισό μαϊντανό και βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει.
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να πάρει πολλές βράσεις.
Ρίχνετε αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και αποσύρετε από τη φωτιά.
Τέλος προσθέτετε στη σούπα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο
μαϊντανό.