Κόκκινη σούπα με παντζάρι

Κόκκινη σούπα με παντζάρι

Υλικά 

2 κ.σ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
4 παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
1 πατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωνάρια σέλερι (μόνο το άσπρο τους κομμάτι)
4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 φλιτζ. τυρί θρυμματισμένο ­(φέτα ή ανθότυρο)
1 κ.σ. ξίδι
Άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre", σοτάρετε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι χοντροκομμένα και σβήνετε με κρασί.
Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35΄.
Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε για να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια, το ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα.
Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το τυρί και σιγοβράζετε για 2-3΄.
Προσθέτετε το ξίδι, κατεβάζετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με άνηθο και σερβίρετε.