Σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι

Σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι

 

Υλικά 

1 στήθος από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μπουκίτσες
150 γρ. baby σπανάκι
2 πορτοκάλια κομμένα σε μικρά κομμάτια χωρίς τις μεμβράνες
150 γρ. ροκίνι
1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
15 τοματίνια κομμένα στη μέση
Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Αλάτι

Για τη sauce

Ξύσμα και χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
2 κ.γλ. γιαούρτι στραγγιστό
Μερικές σταγόνες ανθόνερο
¾ φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και σοτάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύετε καλά μαζί όλα τα υλικά της sauce.
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τις πρασινάδες με τα τοματίνια.
Αλατίζετε ελαφρά.
Προσθέτετε τη μισή sauce και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε και το κοτόπουλο και περιχύνετε με την υπόλοιπη sauce.