Λαβράκι με σάλτσα αβοκάντο

Λαβράκι με σάλτσα αβοκάντο

 

Αν σας αρέσει το λαβράκι και το αβοκάντο τότε αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για εσάς!

Υλικά 

4 μερίδες λαβράκι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" 
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
1/2 κ.γλ. θρυμματισμένο τζίντζερ
2 μεγάλα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
1 κ.γλ λιωμένη πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. χυμό λάιμ 
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof", το λιωμένο βούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το μισό χυμό από το λάιμ.
Βάζουμε το ψάρι σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Αναποδογυρίζουμε το ψάρι μέχρι να καλυφθεί κάθε κομμάτι.
Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να μαγειρέψετε, όχι περισσότερο από 15 με 20 λεπτά.
Φτιάξτε την σάλτσα αβοκάντο συνδυάζοντας το αβοκάντο κομμένο σε κύβους, την πράσινη πιπεριά, τον υπόλοιπο χυμό από το λάιμ και τον κόλιανδρο σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψετε τα όλα μαζί αφήνοντας το στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μαγειρέψτε το λαβράκι ψήνοντάς το πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω (αν το ψάρι σας έχει πέτσα).
Θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά για να μαγειρευτεί (ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πάχος του φιλέτου σας).
Το ψάρι είναι έτοιμο όταν μπορεί να ξεφλουδιστεί εύκολα με ένα πιρούνι.
Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με τη σάλτσα αβοκάντο.