Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
Ψάρι

Υλικά 

Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι 
Αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο 
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
1 χούφτα καρύδια
Αλάτι - λευκό πιπέρι
1 κ.γλ. ξύδι
Μαϊντανό προαιρετικό

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα.
Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.
Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και με πολύ καυτό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και για λίγο. 
Την προηγουμένη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μια μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλυτέρα.
Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" χτυπώντας συνέχεια.