Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Υλικά
• Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
• 1 κουτάκι μπύρα
• Αλεύρι
• Αλάτι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
• 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• 1 χούφτα καρύδια
• Αλάτι - λευκό πιπέρι
• 1 κ.γλ. ξύδι
• Μαϊντανό προαιρετικό
Εκτέλεση
• Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα.
• Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
• Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.
• Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
• Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και με πολύ καυτό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και για λίγο.
• Την προηγουμένη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μια μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλυτέρα.
• Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" χτυπώντας συνέχεια.