Κοτόπουλο με δενδρολίβανο & μέλι

Υλικά
• 1 κοτόπουλο σε μερίδες
• 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 6-8 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
• 3 λεμόνια ζουμερά
• 3 κ.σ. Θυμαρίσιο "Μέλι Κρήτης Σαβουιδάκης"
• 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
• 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
• Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε.
• Βράζετε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία.
• Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες.
• Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί.
• Ραντίζετε με το μείγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά.
• Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.
• Αν θέλετε στο ταψί μπορείτε να προσθέσετε μια τομάτα ολόκληρη και καρότα κομμένα σε φέτες.