Κοτόπουλο με δενδρολίβανο & μέλι

Κοτόπουλο με δενδρολίβανο & μέλι
Κρέας

Υλικά 

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-8 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
3 λεμόνια ζουμερά
3 κ.σ. Θυμαρίσιο "Μέλι Κρήτης Σαβουιδάκης"
2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε.
Βράζετε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. 
Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες.
Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί. 
Ραντίζετε με το μείγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά. 
Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.
Αν θέλετε στο ταψί μπορείτε να προσθέσετε μια τομάτα ολόκληρη και καρότα κομμένα σε φέτες.