Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα
Κρέας

 

 

Υλικά 

450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
450 γρ. χοιρινός κιμάς
3 (+1 χώρια) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. λευκό ψωμί
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης"
1 πατάτα
Αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ μούλιασε το ψωμί με το γάλα για περίπου 5-10 λεπτά.
Ανακάτεψε τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό μαζί.
Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με το πόσο πικάντικους θέλεις τους κεφτέδες και ζύμωσε καλά το μείγμα.
Φτιάξε μικρά καφεδάκια και άφησε τα στην άκρη για λίγο να ξεκουραστούν.
Ζέστανε σε μέτρια φωτιά το Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγάνισε τα καφεδάκια- περίπου 10 λεπτά το καθένα, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλεις τοποθέτησε τα σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι.
Όταν τελειώσεις με το τηγάνισμα, καθάρισε το τηγάνι και ετοίμασε την μαρινάρα.
Ζέστανε λίγο Ποπ Σητεία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Golden Creta Σαβουιδάκης" και τσιγάρισε τις 3 σκελίδες σκόρδο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 3 λεπτά), ρίξε τη σάλτσα τομάτας, το αλατοπίπερο και το βασιλικό.
Άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια.
Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε να βράσουν τα κεφτεδάκια για 12 λεπτά.
Σέρβιρε τα κεφτεδάκια σου πάνω σε σπαγγέτι ή σε τηγανίτες πατάτες με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.