Φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια

Φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια
Κρέας

Υλικά 

6 φιλέτα μοσχαρίσια (150-180 γρ. το καθένα)
1½ - 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
2 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. μουστάρδα maille dijon originale
1/3 φλιτζ. Επιτραπέζιο Λευκό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο"
100 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Θυμάρι φρέσκο

 

Εκτέλεση 

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές.
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνετε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof" και ψήνετε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές (5-8 λεπτά συνολικά).
Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
Σβήνετε με τον Επιτραπέζιο Λευκό Ξηρό Οίνο "Άσπρο Πάτο" και προσθέτετε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
Δίνετε μια βράση στο φαγητό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού.
Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα μαζί με τη σάλτσα των μανιταριών από πάνω.
Συνοδεύετε με πουρέ ή πατάτες τηγανητές και σαλάτα της επιλογής σας.