Φιλέτο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι

Φιλέτο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι

 

 Μήπως ξεφύγατε κατά τη διάρκεια των Διακοπών; Έχουμε την πιο Νόστιμη και Υγιεινή Απάντηση για εσάς!

Υλικά 

3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
1½ - 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
χυμός από 4 πορτοκάλια
1 φλούδα από ένα πορτοκάλι
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη
Ελαιόλαδο με Πορτοκάλι "Μεσογειακές Γεύσεις Σαβουιδάκης" για το τέλος

 

Εκτέλεση 

Στίβετε 4 πορτοκάλια.
Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Το αφήνετε να σουρώσει.
Χτυπάτε το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις σουρώσει το κοτόπουλο το βάζετε σε ένα στρογγυλό σκέυος μαζί με το μίγμα πορτοκαλιού μουστάρδας και ελαιόλαδου για 2-3 ώρες για να μαριναριστεί.
Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα για να ψηθεί για 10' σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να ψηθεί για άλλα 20'. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο επιπλέον νερό.
Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα μαζί με τη σάλτσα πορτοκαλιού από πάνω.
Απογειώστε το πιάτο σας με λίγες σταγόνες από άρτυμα ελαιόλαδου με πορτοκάλι "Μεσογειακές Γεύσεις Σαβουιδάκης" ωμό στο τέλος. Συνοδέψτε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.