Αρνάκι με σάλτσα κόκκινη και μέλι

Αρνάκι με σάλτσα κόκκινη και μέλι
Κρέας

Υλικά 

2-3 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μερίδες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Savoil Vivre"
3/4 φλιτζ. Επιτραπέζιος Ερυθρός Ξηρός Οίνος "Άσπρο Πάτο"
500 γρ. σάλτσα τομάτας με βασιλικό, σκόρδο και ρίγανη και λίγο μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε να σοταριστεί για λίγο, και σβήνουμε με κρασί. 
Περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε και τη σάλτσα τομάτας. Αφήνουμε τη σάλτσα να βρέσει για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε λίγο μέλι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 2 περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει αρκετά. 
Σερβίρουμε το αρνάκι και περιχύνουμε τη σάλτσα.