Tiramisu με επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "άσπρο πάτο"

Υλικά
• 36 σαβαγιάρ
• 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
• 2 κρόκοι αυγού
• 100 γρ. ζάχαρη
• 80 ml Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο"
• 150 ml καφέ espresso
• ¼ κ.γλ. αλάτι
• 25 γρ. πούδρα κακάο
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
• Ετοιμάζετε τρεις εσπρέσο lungo και τους ρίχνετε σε ένα ορθογώνιο σκεύος.
• Προσθέτετε τον Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο" και ανακατεύετε.
• Τα αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία και ετοιμάζετε τη κρέμα.
• Χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα με χλωμό χρώμα.
• Ρίχνετε στο μείγμα ένα-ένα τα μασκαρπόνε και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να είναι παχύρρευστο.
• Προσθέτετε το αλάτι, 2 κουταλιές απ’ το μείγμα καφέ και Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο" και την κρέμα γάλακτος και χτυπώντας με το σύρμα τα φέρνετε σε μια σχετικά ρευστή υφή.
• Παίρνετε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάτε στιγμιαία στο υγρό μείγμα καφέ-Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο" και τα τοποθετείτε στοιχισμένα μέσα στο ταψί.
• Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού με σαβαγιάρ, με ένα κουτάλι τα μουλιάζετε και από πάνω ώστε να μην έχουν πλαδαρή και υδαρή αίσθηση, όταν το τιραμισού θα είναι πλέον έτοιμο.
• Απλώνετε από πάνω τους τη μισή κρέμα και την ισιώνετε ώστε να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ.
• Βάζετε με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και δεύτερη σειρά σαβαγιάρ, βουτηγμένα ελαφρά στο μείγμα καφέ-επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "άσπρο πάτο", τους ρίχνετε το υγρό από πάνω με κουτάλι και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
• Πασπαλίζετε την σκόνη κακάο πάνω απ’ όλη την επιφάνεια της κρέμας, κλείνετε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.