Tiramisu με επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "άσπρο πάτο"

Tiramisu με επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "άσπρο πάτο"
Γλυκά

Υλικά 

36 σαβαγιάρ 
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε 
2 κρόκοι αυγού
100 γρ. ζάχαρη
80 ml Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο"
150 ml καφέ espresso 
¼ κ.γλ. αλάτι
25 γρ. πούδρα κακάο
150 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τρεις εσπρέσο lungo και τους ρίχνετε σε ένα ορθογώνιο σκεύος.
Προσθέτετε τον Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο" και ανακατεύετε.
Τα αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία και ετοιμάζετε τη κρέμα.
Χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα με χλωμό χρώμα.
Ρίχνετε στο μείγμα ένα-ένα τα μασκαρπόνε και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να είναι παχύρρευστο.
Προσθέτετε το αλάτι, 2 κουταλιές απ’ το μείγμα καφέ και Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο" και την κρέμα γάλακτος και χτυπώντας με το σύρμα τα φέρνετε σε μια σχετικά ρευστή υφή.
Παίρνετε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάτε στιγμιαία στο υγρό μείγμα καφέ-Επιτραπέζιο Λευκό Ημίγλυκο Οίνο "Άσπρο Πάτο" και τα τοποθετείτε στοιχισμένα μέσα στο ταψί.
Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού με σαβαγιάρ, με ένα κουτάλι τα μουλιάζετε και από πάνω ώστε να μην έχουν πλαδαρή και υδαρή αίσθηση, όταν το τιραμισού θα είναι πλέον έτοιμο.
Απλώνετε από πάνω τους τη μισή κρέμα και την ισιώνετε ώστε να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ.
Βάζετε με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και δεύτερη σειρά σαβαγιάρ, βουτηγμένα ελαφρά στο μείγμα καφέ-επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "άσπρο πάτο", τους ρίχνετε το υγρό από πάνω με κουτάλι και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζετε την σκόνη κακάο πάνω απ’ όλη την επιφάνεια της κρέμας, κλείνετε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.