Παγωτό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Υλικά
• 1 1/3 φλιτζ. (330 ml) γάλα πλήρες
• 1/2 φλιτζ. (100 γρ.) ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 φλιτζ. (250 ml) κρέμα γάλακτος
• 6 κρόκοι από μεγάλα αυγά
• 1/2 φλιτζ. (125 ml) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
• Ρίχνουμε τους 6 κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
• Ρίχνουμε τα αυγά πίσω στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην "κόψουν" τα αυγά.
• Τοποθετούμε και πάλι το μείγμα στη φωτιά (μέτρια) χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να "δέσει" χωρίς να γίνει πολύ παχύρευστο.
• Στο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τοποθετούμε από πάνω ένα σουρωτήρι και περνάμε από μέσα το μείγμα γάλακτος-αυγών.
• Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το μισό φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof".
• Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
• Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα άλλο το οποίο προηγουμένως έχουμε γεμίσει με παγάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
• Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για λίγες ώρες.
• Εφόσον έχει κρυώσει καλά, το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.