Παγωτό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Παγωτό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Γλυκά

Υλικά 

1 1/3 φλιτζ. (330 ml) γάλα πλήρες
1/2 φλιτζ. (100 γρ.) ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζ. (250 ml) κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι από μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζ. (125 ml) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof"

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τους 6 κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο χλιαρό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε τα αυγά πίσω στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην "κόψουν" τα αυγά.
Τοποθετούμε και πάλι το μείγμα στη φωτιά (μέτρια) χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να "δέσει" χωρίς να γίνει πολύ παχύρευστο.
Στο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τοποθετούμε από πάνω ένα σουρωτήρι και περνάμε από μέσα το μείγμα γάλακτος-αυγών.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το μισό φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Lof". 
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα άλλο το οποίο προηγουμένως έχουμε γεμίσει με παγάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Εφόσον έχει κρυώσει καλά, το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.