Άρθρα

5 Τρόποι Χρήσης του Ελαιόλαδου για Νέες Μητέρες

 

5 Τρόποι Χρήσης του Ελαιόλαδου για Νέες Μητέρες
  Οι νέες μητέρες αντιμετωπίζουν μια πληθώρα πραγμάτων που πρέπει να σκεφτούν και έχουν πια περισσότερο την τάση να χρησιμοποιούν μόνο φυσικές, βιολογικές θεραπείες στο σπίτι παρά χημικά, τεχνητά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο. Τι γίνεται όμως με τον εαυτό τους;

Ένας νέος ήρωας των μαμάδων που είναι υπέρ της Ομοιοπαθητικής έχει αποδειχθεί ότι είναι το ελαιόλαδο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Αν και η χρήση του ελαιόλαδου στα μωρά γίνεται ολοένα και πιο γνωστή, οι μητέρες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το superfood εξίσου. Παρακάτω εσείς οι νέες μαμάδες θα βρείτε 5 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο που ίσως δεν έχετε σκεφτεί:

1. Ως ασφαλής, φυσικός βοηθός καθαριότητας
Σε γενικές γραμμές, ένα καθαρό σπίτι είναι ένα ασφαλές σπίτι, αλλά τι γίνεται με όλες τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που υπάρχουν στα χημικά καθαριστικά του Εμπορίου; Τόσο τα ξύλινα έπιπλα όσο και οτιδήποτε από ανοξείδωτο ατσάλι, από τα εξαρτήματα κουζίνας έως το τηγάνι σας, μπορούν να καθαριστούν και να λάμψουν με τη χρήση μικρής ποσότητας ελαιόλαδου και λίγου τριψίματος της επιφάνειας τους.

2. Ως ο βοηθός κατά της Αϋπνίας της μαμάς
Η αϋπνία και το γενικό άγχος που συνδέονται με τις πρώτες στιγμές της μητρότητας, κάνει τις γνωστικές ικανότητες, όπως τη μνήμη και τη συγκέντρωση, συχνά να υπολειτουργούν. Ευτυχώς, τα ευρήματα μιας μελέτης του Brigham and Women's Hospital, υπέδειξαν ότι οι γυναίκες που τρέφονταν με κορεσμένα λίπη, όπως το βούτυρο, είχαν χαμηλότερες επιδόσεις σε τεστ σκέψης και μνήμης από τις γυναίκες που τρέφονταν λιγότερο με κορεσμένα λιπαρά και περισσότερο με ακόρεστα λίπη όπως το ελαιόλαδο.

4. Ως ο φίλος του Μαστού
Το 2015, η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ ανέφερε τις επιπτώσεις της κατανάλωσης Ελαιόλαδου στην επούλωση του δέρματος των θυμάτων εγκαυμάτων. Έτσι αναδεικνύεται η τεράστια δύναμη της χρήσης ελαιόλαδου στην επούλωση του δέρματος. Οι μαμάδες με ερεθισμούς, ακόμη και σημάδια δοντιών, στο στήθος τους μπορούν να πάρουν ελαιόλαδο από το στόμα ή να το χρησιμοποιήσουν τοπικά στην περιοχή του τραυματισμού για ανακούφιση.

4. Ως μετεγχειρητικό βοήθημα επούλωσης
Για όσες γεννούν με καισαρική, το Ελαιόλαδο αποτελεί μια από μηχανής θεό βοήθεια. Αυτό οφείλεται στις υψηλές ποσότητες βιταμινών Κ και Ε που θεραπεύουν το δέρμα και βρίσκονται στο ελαιόλαδο. Απλώς τρίψτε καθημερινά ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο στο δέρμα που περιβάλλει τις ουλές.

5. Ως ένας φυσικός τρόπος για τη θεραπεία λοιμώξεων του αυτιού
Εντάξει, οπότε αυτό είναι κυρίως για το μωρό - αλλά ένα μωρό που δεν πονά ισοδυναμεί με μια μητέρα που δεν είναι υπό πίεση! Η ιστοσελίδα babygooroo.com σημειώνει ότι το ελαιόλαδο πωλείται συχνά σε φαρμακεία ως κεραμινολυτικό - λιπαντικό ακουστικού πόρου που μπορεί να χαλαρώσει το ενοχλητικό κερί του αυτιού και να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση. Απλά βάλτε μερικές σταγόνες χλιαρό ελαιόλαδο στο προσβεβλημένο αυτί για ήπια ανακούφιση από τον πόνο και τον καθαρισμό της συσσώρευσης κεριού.

Πηγή:https://el.oliveoiltimes.com/

Διαβάστε επίσης...