Ζουμερό ρολό μοσχάρι με λαχανικά και πατάτες baby

Ποιος είπε ότι το μοσχάρι αν ψηθεί στο φούρνο γίνεται πολύ στεγνό και σκληρό ; Η παρακάτω συνταγή θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Τολμήστε την!

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι κόντρα φιλέτο ή χτένι σπάλας με το λιπάκι του
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές Γεύσεις Σαβουιδάκης"
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο
  • 6 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ (μέγεθος μπουκιάς)
  • 6 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 κλωνάρια σέλερι κομμένο σε καρέ (μέγεθος μπουκιάς)
  • 1/2 κιλό μικρά κρεμμύδια ξερά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πατάτες baby


Εκτέλεση

  • Για το ρολό μοσχάρι, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να γυρίσει σφιχτά σε ρολό το κρέας και να το περάσει σε δίχτυ με το λιπάκι του από την έξω πλευρά, να φαίνεται.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  • Αφήνουμε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, από 30΄ έως 1 ώρα, ανάλογα με την εποχή.
  • Το χειμώνα 30΄ για 2 κιλά κρέας είναι αρκετά.
  • Αλείφουμε με το ελαιόλαδο καλά το κρέας γύρω γύρω και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ταψί βάζουμε τα σκόρδα, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τοποθετούμε επάνω το κρέας.
  • Ψήνουμε για 30΄.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C.
  • Σκεπάζουμε το κρέας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου στο ταψί.
  • Το ξεχνάμε στο φούρνο για 3 ώρες και 30΄.
  • Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό.
  • Αλείφουμε καλά το κρέας με τα ζουμιά του γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά τριγύρω και τα ανακατεύουμε με τα υγρά του ταψιού.
  • Δυναμώνουμε στους 160-170°C και ψήνουμε ξεσκέπαστο το φαγητό για 45΄, μέχρι το λιπάκι του κρέατος να γίνει τραγανό και τα λαχανικά μελωμένα και μαλακά,μαζι ψήνουμε και τις πατάτες baby που θα συνοδέψουν το φαγητό μας.