Χοιρινό με πράσσο κρεμμυδάκια και ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά δένουν υπέροχα με το ζουμερό χοιρινο με τα πράσσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχει ψηθεί μέσα στον επιτραπέζιο λευκό ξηρό οίνο "Άσπρο Πάτο".

Υλικά

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα σε ροδέλες. 
  • Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "ΛΙόλαδο Σαβουιδάκης" και μόλις κάψει ρίχνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. 
  • Ρίχνουμε τον επιτραπέζιο λευκό ξηρό οίνο "Άσπρο Πάτο"., προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το θυμάρι.
  • Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέσα στα υγρά που θα κατεβάσει χωρίς να προσθέσουμε νερό.
  • Μόλις απορροφήσει τα υγρά και μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα είναι έτοιμο.
  • Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλατοπίπερο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας.