Υλικά
- 1 τσιπούρα (ή συναγρίδα ή φαγκρί ) γύρω στο 1,5 κιλό
- μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο
- ρίγανη
- φασκόμηλο
- 1/2 φλιτζ. τσ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
- 1 φλιτζ. τσ. αλάτι ψιλό
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια,χωρίς να βγάλουμε τα λέπια.
- Βάζουμε τα αρωματικά στην κοιλιά και καλύπτουμε όλο το εξωτερικό με αλάτι.
- Ρυθμίζουμε το ύψος της ψησταριάς στα 15-20 εκ.από τα κάρβουνα.
- Βάζουμε το ψάρι σε σχάρα κλειστή, για να το γυρίσουμε εύκολα.
- Μετά από ένα δεκάλεπτο, το αλάτι θα σχηματίσει μια κρούστα.
- Κατεβάζουμε τη σχάρα στα 5-10 εκ. από τη φωτιά και ψήνουμε το ψάρι για 10-12 λεπτά περίπου,γυρίζοντας συχνά τη σχάρα.
- Το ακουμπάμε σε μεγάλη πιατέλα και βγάζουμε την κρούστα,μαζί με την πέτσα του ψαριού.
- Το περιχύνουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.