Τσιπούρα στα κάρβουνα

Το καλοκαίρι απαιτεί φαγητό στα κάρβουνα και γιατί όχι εκλεκτό ψάρι με εκλεκτό ελαιόλαδο για το τελείωμα; Δοκιμάστε το!

Υλικά

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια,χωρίς να βγάλουμε τα λέπια.
  • Βάζουμε τα αρωματικά στην κοιλιά και καλύπτουμε όλο το εξωτερικό με αλάτι.
  • Ρυθμίζουμε το ύψος της ψησταριάς στα 15-20 εκ.από τα κάρβουνα.
  • Βάζουμε το ψάρι σε σχάρα κλειστή, για να το γυρίσουμε εύκολα.
  • Μετά από ένα δεκάλεπτο, το αλάτι θα σχηματίσει μια κρούστα.
  • Κατεβάζουμε τη σχάρα στα 5-10 εκ. από τη φωτιά και ψήνουμε το ψάρι για 10-12 λεπτά περίπου,γυρίζοντας συχνά τη σχάρα.
  • Το ακουμπάμε σε μεγάλη πιατέλα και βγάζουμε την κρούστα,μαζί με την πέτσα του ψαριού.
  • Το περιχύνουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.