Tiramisu με επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "Άσπρο Πάτο"

Το πιο εύκολο tiramisu με μία παραλλαγή που προσφέρει ο επιτραπέζιος λευκός ημίγλυκος οίνος "Άσπρο Πάτο".

Υλικά

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε τρεις εσπρέσο lungo και τους ρίχνετε σε ένα ορθογώνιο σκεύος.
  • Προσθέτετε τον επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "Άσπρο Πάτο" και ανακατεύετε.
  • Τα αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία και ετοιμάζετε τη κρέμα.
  • Χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μίγμα με χλωμό χρώμα.
  • Ρίχνετε στο μίγμα ένα-ένα τα μασκαρπόνε και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να είναι παχύρρευστο.
  • Προσθέτετε το αλάτι, 2 κουταλιές απ’ το μίγμα καφέ και επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "Άσπρο Πάτο" και την κρέμα γάλακτος και χτυπώντας με το σύρμα τα φέρνετε σε μια σχετικά ρευστή υφή.
  • Παίρνετε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάτε στιγμιαία στο υγρό μίγμα καφέ-επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "Άσπρο Πάτο" και τα τοποθετείτε στοιχισμένα μέσα στο ταψί.
  • Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού με σαβαγιάρ, με ένα κουτάλι τα μουλιάζετε και από πάνω ώστε να μην έχουν πλαδαρή και υδαρή αίσθηση, όταν το τιραμισού θα είναι πλέον έτοιμο.
  • Απλώνετε από πάνω τους τη μισή κρέμα και την ισίωνετε ωστε να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ.
  • Βάζετε με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και δεύτερη σειρά σαβαγιάρ, βουτηγμένα ελαφρά στο μίγμα καφέ-επιτραπέζιο λευκό ημίγλυκο οίνο "Άσπρο Πάτο", τους ρίχνετε το υγρό από πάνω με κουτάλι και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζετε την σκόνη κακάο πάνω απ’ όλη την επιφάνεια της κρέμας, κλείνετε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.