Τηγανιτός σολωμός με αρωματικό πιλάφι

Γευστικότατη εκδοχή ενός από τα πιο υγιενά ψάρια που υπάρχουν! Τρέξτε στην κουζίνα σας!

Υλικά

  • 4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμία)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 500 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  • 1 μικρό φινόκιο, σε φετάκια
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Δοκιμάζουμε και, αν δεν έχει γίνει, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  • Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το σολομό.
  • Αν δεν χωρούν στο τηγάνι μας όλες οι φέτες σολομού μαζί, θα τις ψήσουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας στη μέση όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Επίσης, αν πάρουμε φιλέτα σολομού και είναι από την ουρά (οπότε και πιο λεπτά), τότε θα τα ψήσουμε λιγότερο.
  • Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού και τις βάζουμε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Οταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το ψάρι, συνοδεύουμε με το ρύζι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.