Υλικά
- 4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμία)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
- 500 ml νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 1 μικρό φινόκιο, σε φετάκια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Δοκιμάζουμε και, αν δεν έχει γίνει, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το σολομό.
- Αν δεν χωρούν στο τηγάνι μας όλες οι φέτες σολομού μαζί, θα τις ψήσουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας στη μέση όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Επίσης, αν πάρουμε φιλέτα σολομού και είναι από την ουρά (οπότε και πιο λεπτά), τότε θα τα ψήσουμε λιγότερο.
- Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
- Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψαριού και τις βάζουμε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Οταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το ψάρι, συνοδεύουμε με το ρύζι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.