Τάρτα με τυρί και σπανάκι

Η τάρτα είναι μία πολύ εύκολη εκδοχή ορεκτικού που μπορούμε να την φτιάξουμε με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 400 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα 
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (2’-3’).
  • Προσθέτουμε και το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.
  • Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας.
  • Αν περισσεύει φύλλο έξω από την ταρτιέρα, το κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι.
  • Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μίγμα με το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.