Τάρτα με πράσσο

Επειδή μόνο ο καθιερωμένος οβελίας δεν αρκεί,πλαισιώστε το πασχαλινό σας τραπέζι με αυτή την διαφορετική από τις συνηθισμένες πρόταση.Το αποτέλεσμα;Πεντανόστιμο!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο 
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα υλικά διαδοχικά αρχίζοντας από το αλεύρι.
  • Ζυμώνετε καλά με το χέρι και φτιάχνετε μια μπάλα.
  • Την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • Μόλις γυαλίσει προσθέτετε το πράσο και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν καλά χωρίς όμως να ροδίσουν.
  • Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο.
  • Ρίχνετε τα τυριά και την κρέμα ανακατεύοντας καλά.

Για την τάρτα

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1εκ.
  • Το απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα αφού πρώτα τη βουτυρώσετε, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της.
  • Προσθέτετε μέσα τη γέμιση.
  • Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπασμένη με λαδόκολλα.
  • Έπειτα αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.