Ταλιατέλες με σάλτσα πέστο

Μοναδική γεύση με αρώματα Μεσογείου. Ο βασιλικός δένει υπέροχα με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof" προσφέροντας μία απόλυτη γευστική εμπειρία!

Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 1-2 ματσάκια ρόκα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof"
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  • Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια όση ώρα λέει το πακέτο. 
  • Πλένετε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλουδίζετε το σκόρδο.
  • Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά. 
  • Στη συνέχεια, σουρώνετε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσετε. 
  • Βάζετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof" σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο.
  • Ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταριστούν τα ζυμαρικά. 
  • Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα. 
  • Μπορείτε να γαρνίρετε με ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση.