Σνίτσελ Κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα

Ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο με πεντανόστιμη γέμιση τηγανισμένο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, μέτρια
  • 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, βραστό, καλής ποιότητας
  • 4 φέτες γραβιέρα καλής ποιότητας, όχι πικάντικη, κομμένη σε φέτες, όπως του τοστ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψετε στα δύο.
  • Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν. 
  • Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
  • Ξανακλείνετε κάθε βιβλίο - φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.
  • Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
  • Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές.
  • Στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά. 
  • Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται.
  • Τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" σε μέτρια φωτιά.
  • Για να δοκιμάσετε αν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία ρίχνετε μέσα ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού: πρέπει να σιγοτσιτσιρίσει αλλά να μην ροδίσει αμέσως. 
  • Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δύο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό.
  • Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό.
  • Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα.
  • Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε.