Σκιουφιχτα με απάκι και λαχανικά

Αμιγώς κρητική συνταγή με δύο πολύ ιδιαίτερα υλικά που εγγυώνται την γευστική της επιτυχία!Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρόνια πλεξούδες
  • 1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο
  • 250γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 3 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
  • Ρίχνετε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσετε και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και σοτάρετε τις πιπεριές, το κολοκύθι,τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το θυμάρι.
  • Μόλις μαραθούν τα βάζετε σε ένα πιάτο.
  • Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" για να σοτάρετε το απάκι μόνο του, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • Ρίχνετε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέσα με τα μακαρόνια.
  • Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.