Σαλάτα με ρόκα και μανιτάρια

Μια διαφορετική σαλάτα από τις υπόλοιπες που συνδυάζει εξαίσια το γλυκό με το αλμυρό. Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

  • 500 γρ. μέτρια λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • ¾ φλ. κουκουνάρι 
  • 500 γρ. ρόκα
  • Για τη σάλτσα
  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof"
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ανθόμελο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη 
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού για γαρνιτούρα 
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί (ή τα πλένουμε πολύ γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε)
  • Kόβουμε την άκρη του ποδιού τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε σέικερ.
  • Απλώνουμε τα μανιτάρια σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Αφήνουμε να μαριναρισθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  • Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, την κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια και τη βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε κρατάμε 2-3 κουταλιές από τα μανιτάρια και μια κουταλιά από τα κουκουνάρια στην άκρη και μεταφέρουμε τα υπόλοιπα επάνω στη ρόκα.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω τα μανιτάρια και τα κουκουνάρια που κρατήσαμε.
  • Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.