Πίτσα με λαχανικά

Δοκιμάστε αυτή την πίτσα με ποικιλία λαχανικών!Η γεύση της και το άρωμά της θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά

Για την Ζύμη

Για την Γέμιση


Οδηγίες

H ζύμη με προζύμι

  • Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει".
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • Το αλάτι και το νερό χλιαρό
  • Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη
  • Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια
  • Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες
  • Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
  • Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια
  • Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
  • Ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" την ζύμη.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και καλύπτουμε διάσπαρτα την επιφάνεια της ζύμης
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα λαχανικά 
  • Ραντίζουμε και πάλι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε φύλλα από φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.
  • Ψήνουμε, σε πολύ καλά, προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C Κελσίου για 25-30 λεπτά.