Πατάτα οφτή με sauce γιαουρτιού

Μια πολύ υγιεινή πρόταση για συνοδευτικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν τις πατάτες ψητές. 

Υλικά


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Ξεπλένετε καλά τις πατάτες, τις αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο.
  • Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 – 40 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε το κρεμώδες τυρί, το μαϊντανό, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof", αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Βάζετε το σος γιαουρτιού στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  • Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, τις ξετυλίγετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
  • Με ένα μαχαίρι κόβετε από κάθε πατάτα μια οριζόντια φέτα και με ένα κουτάλι αφαιρείτε λίγη από την ψίχα της πατάτας.
  • Τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο και στο κενό που δημιουργήσατε βάζετε σος γιαουρτιού.