Παρασκευή αρωματικού ελαιολάδου

Μία πολύ όμορφη λύση για να κρατήσουμε όλα τα αρώματα των βοτάνων(ρίγανη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο…)
αλλά και των καρυκευμάτων, τα οποία προτιμούμε ιδιαίτερα τώρα τον Χειμώνα στο φαγητό μας,
είναι τα αρωματισμένα ελαιόλαδα.

Είναι υγιεινά, πεντανόστιμα ακόμη και σαν ντιπ σε επίσημο γιορτινό τραπέζι αλλά και ένα πολύ όμορφο δώρο.

Χρειάζεται:

1.Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης

2. Μπουκάλια, γυάλινα, (όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά γιατί στα πλαστικά αλλοιώνεται η μυρωδιά του λαδιού μετά από καιρό)
3. Βότανα- καρυκεύματα της αρεσκείας μας. Τα βότανα για να μεταδώσουν καλύτερα τα αρώματα τους καλύτερα να είναι φρέσκα και όχι αποξηραμένα .Αν είναι φρέσκα τα πλένουμε πάρα πολύ καλά πριν τα βάλουμε στο λάδι και τα στραγγίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα.
4. Ανακατεύουμε συχνά, ανακινώντας.
5. Τα διατηρούμε πάντα μακριά από τον ήλιο και εστίες θερμότητας
6. Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής. Ο καλύτερος είναι η ωρίμανση των αρωματικών μέσα στο ελαιόλαδο χωρίς κάποια επεξεργασία π.χ. βράσιμο

ΣΥΝΤΑΓΗ (1)

-Βάζουμε στο μπουκάλι όλα τα υλικά και το σφραγίζουμε. Το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι. Το ανοίγουμε ύστερα από δύο εβδομάδες φροντίζοντας να το ανακινούμε συχνά.
-Ιδανικό για ντιπ ψωμιού, βραστές πατάτες, κοτόπουλο, ψάρι.

ΣΥΝΤΑΓΗ (2)

-Βάζουμε στο μπουκάλι όλα τα υλικά και το σφραγίζουμε. Το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι. Ανακινούμε συχνά. Το ανοίγουμε ύστερα από δύο εβδομάδες.
-Ιδανικό για καυτερές σάλτσες

ΣΥΝΤΑΓΗ (3)

-Βάζουμε στο μπουκάλι όλα τα υλικά και το σφραγίζουμε. Το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι. Ανακινούμε συχνά. Το ανοίγουμε ύστερα από δύο εβδομάδες.
-Ιδανικό για χοιρινό, κοτόπουλο.
-Κάποιοι βάζουν φασκόμηλο και στις φακές

Πηγή