Υλικά
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, περίπου 280 -300 γρ. έκαστη
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σούπας δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού θρούμπι
- 60 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές γεύσεις Σαβουιδάκης"
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 60 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή νερό
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μπριζόλες.
- Τις βάζουμε σε μικρή λεκάνη και τις «βρέχουμε» με 20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές γεύσεις Σαβουιδάκης".
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θρούμπι και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος 20-25 λεπτά μέχρι να μαριναριστούν.
- Οι μπριζόλες γάλακτος είναι από μόνες τους αρκετά τρυφερές και με τη βοήθεια της μαρινάδας θα αποκτήσουν επιπλέον γεύση.
- Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές γεύσεις Σαβουιδάκης".
- Μόλις πάρει θερμοκρασία, βάζουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τις θωρακίζουμε για 4 λεπτά και από τις 2 πλευρές και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε και το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί.
- Τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 10 λεπτά ακόμα (χωρίς να χρειαστεί να τις γυρίσουμε ξανά).
- Σερβίρουμε αμέσως.