Μοσχαρίσιες μπριζόλες ζουμερές στο τηγάνι

Ζουμερή και λαχταριστή απόλαυση στο πιάτο σας μόνο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές γεύσεις Σαβουιδάκης".

Υλικά


Εκτέλεση

  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μπριζόλες.
  • Τις βάζουμε σε μικρή λεκάνη και τις «βρέχουμε» με 20 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές γεύσεις Σαβουιδάκης".
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θρούμπι και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος 20-25 λεπτά μέχρι να μαριναριστούν. 
  • Οι μπριζόλες γάλακτος είναι από μόνες τους αρκετά τρυφερές και με τη βοήθεια της μαρινάδας θα αποκτήσουν επιπλέον γεύση. 
  • Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Μεσογειακές γεύσεις Σαβουιδάκης".
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία, βάζουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τις θωρακίζουμε για 4 λεπτά και από τις 2 πλευρές και σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
  • Προσθέτουμε και το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί. 
  • Τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 10 λεπτά ακόμα (χωρίς να χρειαστεί να τις γυρίσουμε ξανά).
  • Σερβίρουμε αμέσως.