Liquer Ρόδι

Ένα κέρασμα γρηγορο,εύκολο εύγευστο και μυρωδάτο!

Υλικά

5-6 φλιτζανια σπόρους απο ρόδια (2 ρόδια μόνο τον χυμό)
5-6 φλιτζάνια ζάχαρη
5-6 φλιτζάνια τσικουδιά Κρήτης Σαβουιδάκης
1 ποτηρι νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο αρμπαροριζας (αν υπάρχει)
2 μοσχοκάρφια γαρύφαλο


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τους σπόρους του ροδίου με την ζάχαρη, ενα ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά να παροουν μια βράση, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το σκεπάζω και το αφηνω ενα 24ωρο.
Την άλλη μερα ρίχνω μέσα στο ζουμί και το ποτό που θέλω.
Αφήνω να πάρουν μια βράση 5 λεπτά περίπου.
Κλείνω το καπάκι και το αφήνω να κρύωσει σε 3-4 ώρες.
Φιλτράρω το ποτό με σουρωτήρι στήβω και τα δύο ρόδια που εχω κρατήσει και το φυλάω σε γύαλινα μπουκάλια.