Υλικά
- 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ.
- 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλυτζάνι περίπου γάλα
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
- Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
- Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα.
- Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου.
- Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
- Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
- Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.
- Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
- Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
- Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν
- Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.