Κρουασάν με ελαιόλαδο

Ιδανική ζύμη για να την γεμίσετε με μίγμα αλμυρό ή γλυκό και να τρελάνετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά


Εκτέλεση

  • Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
  • Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
  • Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα.
  • Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου.
  • Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
  • Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
  • Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.
  • Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
  • Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
  • Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν
  • Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
  • Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.