Κοτόπουλο ψητό στη λαδόκολα

Φτιάξτε κοτόπουλο σούβλας στο σπίτι σας με λίγα απλά υλικά. Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Δοκιμάστε το!

Υλικά

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Αλείφουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • Με χαρτί κουζίνας το σκουπίζουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά πάνω του και μέσα του.
  • Να είναι τελείως στεγνό.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μέσα κι έξω από το κοτόπουλο.
  • Το τυλίγουμε με τη λαδόκολα σφικτά και το δένουμε.
  • Ραντίζουμε με νερό.
  • Το ψήνουμε στους 160-180°C στην αρχή για 1 ώρα στον αέρα.
  • Τρυπάμε τη λαδόκολα σε μερικά σημεία να φύγουν τα υγρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο ανεβάζοντας τη θεμοκρασία στους 200°C.
  • Γυρνάμε το κοτόπουλο για να ξεροψηθεί από όλες τις μεριές.
  • Μόλις μαυρίσει αρκετά η λαδόκολα είναι έτοιμο (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του κοτόπουλου).