Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Πιο αγνά,πιο νόστιμα,πιο μεσογειακά δε γίνεται. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 450 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 3 (+1 χώρια) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλόκομμένο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. λευκό ψωμί
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • 1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 1 πασάτα
  • βασιλικό
  • αλατοπίπερο


Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ μούλιασε το ψωμί με το γάλα για περίπου 5-10 λεπτά.
  • Ανακάτεψε τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό μαζί.
  • Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με το πόσο πικάντικους θέλεις τους κεφτέδες και ζύμωσε καλά το μείγμα.
  • Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια και άφησέ τα στην άκρη για λίγο να ξεκουραστούν.
  • Ζέστανε σε μέτρια φωτιά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
    σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγάνισε τα κεφτεδάκια- περίπου 10 λεπτά το καθένα, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις τα βγάλεις τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι.
  • Όταν τελειώσεις με το τηγάνισμα, καθάρισε το τηγάνι και ετοίμασε την μαρινάρα.
  • Ζέστανε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
    και τσιγάρισε τις 3 σκελίδες σκόρδο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 3 λεπτά), ρίξε τη σάλτσα ντομάτας, το αλατοπίπερο και το βασιλικό.
  • Άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια.
  • Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε να βράσουν τα κεφτεδάκια για 12 λεπτά.
  • Σέρβιρε τα κεφτεδάκια σου πάνω σε σπαγγέτι ή σε τηγανιτές πατάτες με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.