Υλικά
- 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 450 γρ. χοιρινός κιμάς
- 3 (+1 χώρια) σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλόκομμένο
- 1/2 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. λευκό ψωμί
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- 1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
- 1 πασάτα
- βασιλικό
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ μούλιασε το ψωμί με το γάλα για περίπου 5-10 λεπτά.
- Ανακάτεψε τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, το μουσκεμένο ψωμί, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό μαζί.
- Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με το πόσο πικάντικους θέλεις τους κεφτέδες και ζύμωσε καλά το μείγμα.
- Φτιάξε μικρά κεφτεδάκια και άφησέ τα στην άκρη για λίγο να ξεκουραστούν.
- Ζέστανε σε μέτρια φωτιά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγάνισε τα κεφτεδάκια- περίπου 10 λεπτά το καθένα, μέχρι να ροδίσουν. - Μόλις τα βγάλεις τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι.
- Όταν τελειώσεις με το τηγάνισμα, καθάρισε το τηγάνι και ετοίμασε την μαρινάρα.
- Ζέστανε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
και τσιγάρισε τις 3 σκελίδες σκόρδο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 3 λεπτά), ρίξε τη σάλτσα ντομάτας, το αλατοπίπερο και το βασιλικό. - Άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια.
- Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε να βράσουν τα κεφτεδάκια για 12 λεπτά.
- Σέρβιρε τα κεφτεδάκια σου πάνω σε σπαγγέτι ή σε τηγανιτές πατάτες με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.