Φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια

Εκλεκτή επιλογή για τους λάτρεις εκλεκτών γεύσεων. Συνταγή που μπορεί να αποτελέσει και κυρίως πιάτο ενός ρομαντικού δείπνου. Εντυπωσιάστε χωρίς να κουραστείτε!

Υλικά

  • 6 φιλέτα μοσχαρίσια (150-180γρ. το καθένα)
  • 1½ - 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο να ζεσταθεί καλά
  • Ρίχνετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και ψήνετε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (5-8 λεπτά συνολικά).
  • Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε ζεστά.
  • Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
  • Δίνετε μια βράση στο φαγητό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα μαζί με τη σάλτσα των μανιταριών από πάνω.
  • Συνοδεύετε με πουρέ ή πατάτες τηγανητές και σαλάτα της επιλογής σας.