Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με ρίγανη και λεμόνι

Μην στερείστε την απόλαυση ακόμη και όταν προσέχετε τη διατροφή σας. Αυτό μπορεί να γίνει απλά συνδυάζοντας το απλό και υγιεινό με το ζουμερό και νόστιμο.

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof"
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

  • Ανοίγετε με κοφτερό μαχαίρι ελαφρά και οριζόντια τα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε με το λεμόνι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Lof".
  • Σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και κάθε 20 λεπτά γυρίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα.
  • Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία και ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού πρώτα τα αλατίσετε.
  • Συνοδεύετε με δροσερή πράσινη σαλάτα και πίτες ή ψημένες φέτες ψωμιού.