Cake καρότο με γλάσο κρέμας τυριού

Λαχταριστό κέικ καρότο με επικάλυψη λευκής κρέμας. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!

Υλικά

  • 2,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 φλ. ζάχαρη, 1 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
  • ½ φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 2 ½ κουτ. γλ. κανέλα
  • ½ κουτ. γλ. γαρίφαλο
  • ¼ κουτ. γλ. αλάτι

Για το γλάσσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. τυρί σε κρέμα


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα υγρά υλικά
  • Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα ντυμένη με αντικολλητικό χαρτί ή σε φόρμα σιλικόνης
  • Ψήνουμε επί 45-50 λεπτά.
  • Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά του γλάσου για 2-3 λεπτά και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Όταν το κέικ μας βγει από τον φούρνο και κρυώσει εντελώς, το καλύπτουμε με το γλάσο.