Αρνίσιο σουβλάκι

Τα πιο νόστιμα σουβλάκια γίνονται από το αρνίσιο κρέας. Συνοδεύονται άψογα από σπιτικό τζατζίκι και ντοματοσαλάτα. Καθολου δύσκολη συνταγή. Τολμήστε την!

Υλικά

  • 500 γρ. αρνί χωρίς κόκκαλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-6 ξυλάκια για σουβλάκια
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5-6 φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτύπαμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης", αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
  • Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ολο το βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ με το κομμένο κρεμμύδι.
  • Ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.