Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα

Σίγουρα το Πάσχα συνδέεται άρρηκτα με το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία αλλά αν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη προτιμήστε τη συνταγή που ακολουθεί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης" και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

  • 2 κιλά παιδάκια αρνίσια                                                                                                                                                                                 Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 φλ.τσ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης"
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • 3 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου (κατά προτίμηση φρέσκου)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Λιόλαδο Σαβουιδάκης", το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. 
  • Πλένουμε και στεγώνουμε τα παϊδάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος και τα αλοίφουμε καλά με τη μαρινάδα ένα- ένα.
  • Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 3-4 ώρες ή όλη η νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν. 
  • Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 45' πριν το ψήσιμο.
  • Αφαιρούμε την πολλή μαρινάδα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, στο grill του φούρνου, ή σε μαντεμένιο τηγάνι-σχάρα γιά 4'-5' από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους. 
  • Τα σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού, τηγανιτές πατάτες και μια φρέσκια σαλάτα.